Brandintas fermentinis sūris
Apie sūrį
„Sūrio Džiazo“ brandinti fermentiniai sūriai yra rankų darbo, gaminami iš nepasterizuoto karvės pieno ir fermento, brandinami specialiai tam pritaikytose sūrinės patalpose.
Sūrių brandinimo laikas yra nuo 3 iki 18 mėnesių. Net tos pačios rūšies du sūriai gali visiškai skirtis skoniu, jei jų brendimo laikas skirtingas. Kuo ilgiau sūris brandintas, tuo ryškesnis jo aromatas ir skonis. Kietasis sūris (ilgiausiai brandintas) yra labiausiai vertinamas dėl savo išskirtinumo. Negana to, jis labai lengvai virškinamas ir tiesiog tirpsta burnoje!
Brandintas sūris turi labai mažai laktozės, nes brandinimo metu sūryje vykstantys sudėtingi biocheminiai ir fermentiniai procesai suskaido pieno cukrų ir baltymus, todėl sūris tampa lengvai virškinamas ir išsaugo visas biologiškai aktyvias medžiagas.
Kiekvienas „Sūrio Džiazo“ brandintas fermentinis sūris turi savo muzikinį pavadinimą, kuris sūriui suteikia išskirtinumo ir atspindi sūrinės meninę idėją – improvizacija ir kūryba yra neatsiejama nuo sūrininkystės.
Sūris yra sveikatai naudingas užkandis, kurio skonis labiausiai atsiskleidžia degustacijoje su vynu. Fermentiniai sūriai taip pat puikiai lydosi, juos galite naudoti įvairiems karštiems ir šaltiems patiekalams gardinti.

Sūriai su priedais














Sūriai be priedų
Sūriai be priedų panašūs savo išvaizda, tačiau skonis visų labai unikalus. Sūriai skiriasi gamybos procesu, šiek tiek kitokia fermentų sudėtimi. Prekyboje galite rasti brandintų net 18 mėn. ir ilgiau!



